در جنگ حق و باطل جایی برای بازی برد برد نیست!
- چهارشنبه, ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۱۰:۵۶ ب.ظ
- ۱۵ نظر
وقتی که در صفین کار به حکمت کشیده شد و بنا شد با معاویه به جای جهاد وارد مذاکره شوند، امیرالمومنین علیه السلام راضی به چنین مذاکره ای نبود به خاطر اینکه بازی برده را واگذار می کردند.
جنگی که با ده ضربه شمشیر مالک به پیروزی می رسید اکنون می بایست سرنوشتش با حکمیت مشخص شود.
با این حال باز امیرالمومنین به انتخاب مردم، راضی به حکمیت شد اما فرمود کسانی را برای مذاکره بفرستید که توانایی احقاق حقوق جبهه حق را داشته باشند.
کسانی را انتخاب کنید که جنگ ما و معاویه را جنگ حق و باطل بدانند. اگر جنگ، جنگ حق و باطل است پس دیگر جای برای بازی بـــرد بـــرد نمی ماند. بـــرد بـــرد یعنی هم حق ببرد هم باطل!!!
در زمانی که ابوموسی به پای حکمیت رفت، کسانی در جبهه حق بودند که توانایی به پیروزی رساندن حکمیت را داشتند اما ....
یاد کرایه دادن شترهای صفوان جمال افتادم. روزی صفوان خدمت حضرت موسی بن جعفر علیه السلام رسید، آن حضرت به او فرمودند: همه چیز تو خوب و نیکو است جز یک چیز! سئوال کرد فدایت شوم آن چیست؟ امام فرمودند: اینکه شتران خود را به این مرد (یعنی هارون خلیفه وقت) کرایه میدهی. صفوان گفت: من از روی حرص و سیری و لهو چنین کاری نمی کنم. چون او به راه حج می رود، شتران خود را به او کرایه می دهم. خودم هم خدمت او را نمی کنم و همراهش نمی روم، بلکه غلام خود را همراه او می فرستم. امام فرمودند: آیا از او کرایه طلب داری؟ گفت آری. امام فرمود: آیا دوست داری او باقی باشد تا کرایه تو به تو برسد؟ صفوان گفت: آری. حضرت فرمودند: کسی که دوست داشته باشد بقای آنها را، از آنان خواهد بود و هر کس که از آنان (دشمنان خدا) باشد، جایگاهش دوزخ خواهد بود. صفوان جمال بعد از این گفتگو با امام کاظم علیه السلام تمامی شتران خود را فروخت.
این یعنی هم صفوان سود کند و ببرد و هم هارون حج بجا بیاورد.
باید به گونه ای دین داری و حکومت کرد که دشمن از دین داری و حکومت تو سود نبرد، اگر دشمن از سبک دولت و مدیریت ما سود ببرد، ما در زمین دشمن بازی کرده ایم.
خدا کند دور دوم مذاکرات هسته با دکترین بـــرد بـــرد به پایان نرسد و راضی به بـــرد حاکمیت های طاغوت و کفر نشویم.
انشاالله در پست بعد در مورد این بیان حضرت آقا که با توجه به فرمایشات حضرت امیر علیه السلام فرمودند:
فَإِنْ أَطَعْتُمُونِی فَإِنِّی حَامِلُکُمْ إِنْ شَاءَ اللَّهُ عَلَى سَبِیلِ الْجَنَّةِ وَ إِنْ کَانَ ذَا مَشَقَّةٍ شَدِیدَةٍ وَ مَذَاقَةٍ مَرِیرَة
اگر از من پیروى کنید- چنانچه خدا بخواهد- شما را به بهشت خواهم برد گرچه راهى است دشوار و همراه با تلخى.
مسیـــــــــــــر حکومت دینی به سوی بهشت است نه آخوری در دنیا!